Primăvara s-a lăsat mult așteptată, însă acum românii se pot bucura din nou de plimbările în aer liber și de vizitele la târgurile gastronomice din București. Micii producători au scot la vânzare cele mai iubite mâncăruri, însă prețurile par să îi oprească pe gurmanzi șă-și satisfacă poftele. Am aflat cât costă o porție de sarmale de post la unul dintre cele mai vizitate târguri culinare din Capitală.
De departe, vedetele din farfuria românilor sunt sarmalele. Fie că sunt cele clasice, ori cele de post, micii producători se orientează rapid. La un cunoscut târg culinar din București, meniul este variat pentru toate gusturile și buzunarele. De la borș de pește, grătare în stil american, pilaf, fasole, până la sarmale de post, bucureștenii au avut de unde alege.
Cei care au decis să țină postul Paștelui, cel mai aspru post din an, au scos din buzunar 25 de lei pentru o porție de 5 sarmale de post. O porție de borș de pește costă 20 de lei. Ceva mai ieftini sunt crapul şi păstrăvul pe grătar care costă 15 lei.
Pentru cei care nu țin post, grătarul în stil american a fost de departe cel mai căutat. Aroma ușor afumată a preparatelor i-a ademenit pe gurmanzi. De altfe, întreg procesul de preparare a cărnii este o adevărată artă. ”Căldura vine direct de aici. Este un pat deja pe care punem lemne şi dă acea aromă afumată, uşor afumată. O zi de gătit poate să dureze şi 20 de ore. Cu cât e mai mare bucata, cu atât durează mai mult”, a declarat un comerciant.
Românii sunt așteptați în număr cât mai mare la târgul sămbăta viitoare, atunci când va fi dezlegare la pește. Producătorii se așteaptă la un număr impresionant de vizitatori.